MEIDÄN MATKOILLA

MIETTEITÄ MATKAILUSTA 

AUTOLLE RIITTI 10 000 KILOMETRIÄ EUROOPAN TEITÄ

Viiden viikon mittaisen autoreissun kotimatka sujui Budapestista sutjakkaasti Pärnuun saakka kahden yön taktiikalla. Ajomatka Pärnusta Tallinnan satamaan oli raastava, sillä auton akkuvalo syttyi palamaan heti alkumatkasta. Oli vaarana, että auto sammuu minä hetkenä tahansa.

LOMASYKKEET KUNTOON KUORTANEEN URHEILUOPISTOLLA

Urheilijoiden suosima paikka soveltuu erinomaisesti myös lomailijoille, jotka haluavat nauttia herkullisesta ruoasta ja kauniista luonnosta. Ja jos kuntoiluvimma yllättää, niin tarjolla on runsaasti aktiviteetteja.

Missä piilee Someron salaisuus? Jotain merkillistä Somerossa on, kun sinne on pesiytynyt niin paljon taiteilijoita ja luovuudesta innostuvia vapaaehtoistoimijoita.

FINNLINES TOI KOTIIN HOTELLIOLOSUHTEISSA

Kun matkustaa autolla viidessä päivässä Italiasta Suomeen, viimeisen matkaetapin mukavuuksilla on merkitystä. Kokemuksen kruunasi yösauna meren aalloilla.

ORTIGIAN SAAREN TERAPIAVOIMAA

Matkakohteesta saa eniten irti, kun paikallinen asukas vie sinut aitoon elämänmenoon, kertoo tarinoita ja tutustuttaa ihmisiin. Reissullamme Sisilian Syrakusassa polkumme johti terapeutti Adriana Sillitin terassille, hikiselle zumbatunnille ja kiihkeään asuntokuumeeseen. Adriana vei minut myös tutkimusmatkalle omaan hyvinvointiini.

Menoalla on nyt kahden naisen etäkonttori Italiassa. Teemme Cilenton rannikolla töitä ja opimme koko ajan uutta myös elämästä. Ja nautimme ilosta ja valosta. Ota yhteyttä, niin laitetaan matkailun pyörät uudelleen pyörimään.

Siemaus Sisiliaa ja olet koukussa sen kauneuteen. Ei ole mitenkään ihme, että tuosta saaresta on tullut niin monen matkailijan suosikkikohde.

Italialainen rikollisuus on jättänyt jälkensä myös San Marco di Castellabaten vuoristoon. Lenkkipolun varrelta löytyi surullinen rauniohotelli, jonka tarina on kuin elokuvasta.

Kauniiden pitsihuviloiden ja leppoisan tunnelman kesäkaupunki Hanko on koronavoittajia, sillä suomalaismatkailijat rynnistivät sinne jo viime kesänä. Sama tahti näyttää jatkuvat tänä kesänä: kuumimman lomasesongin aikaan kaupungista on vaikea enää löytää vapaata majoitustilaa.

Rondan tietävät ainakin kaikki Asterixia lukeneet. Asterixin ja Obelixin Jaettu kylä -seikkailu on piirretty Rondan maisemiin. Piirrossarjassa kyläläiset taistelevat keskenään, mutta Rondan oikea tarina on mielikuvitussarjaa verisempi. Syvä rotko ja sen pohjalla virtaava joki tarjosivat puolustusedun valloittajilleen – rotkoon on taistelujen...

Tulevana kesänä kannattaa pyörähtää visiitillä Nakkilassa. Moottorikahvila, hotelli Verstas ja Villilän kartano tarjoilevat elämyksiä ja lumoavat intohimolla työhönsä suhtautuvilla yrittäjäpersoonilla.

Suomen hotellitaivaalle syttyi uusi tähti, Hotel Kakola. Entisestä lääninvankilasta on kuoriutunut hurmaava paikka.

Olen aina rakastanut hevosia, noita isoja ja viisaita eläimiä. Hevosten kaikkea toimintaa säätelee itsesäilytysvaisto eli tarve pysyä hengissä. Hevoselle johtajuus on luottamusta ihmisen ja hevosen välillä, selittämätöntä yhteyttä. Tuon yhteyden saavuttaminen on yksi hienoimmista tunteista.