Testasimme matkapaketin Rondaan

04.05.2021

Rondan tietävät ainakin kaikki Asterixia lukeneet. Asterixin ja Obelixin Jaettu kylä -seikkailu on piirretty Rondan maisemiin. Piirrossarjassa kyläläiset taistelevat keskenään, mutta Rondan oikea tarina on mielikuvitussarjaa verisempi. Syvä rotko ja sen pohjalla virtaava joki tarjosivat puolustusedun valloittajilleen – rotkoon on taistelujen tauottua julmasti heitetty hävinneen osapuolen soturit.

Kaupungin nähtävyys on rotkon ylittävä vanha silta ja sen vieressä olevan palatsin puiston uumenista löytyvä keskiaikainen rappuskuilu. Siellä muslimivaltaajien kristityt orjat raatoivat edestakaisin kantaen vettä päivästä toiseen ylös kaupunkiin. Vaikka rotkon jakaman kaupungin historia on julma, se tarjoaa nykymatkailijalle lumoavan yöpymiskohteen ja maisemat vailla vertaa.

Viiden naisten tutkimusretkikunta odotti aamuvarhaisella tilauskyytiä Fuengirolan keskustassa vetolaukkuineen. Lomanaisilla on matkavarusteina tietysti kassit täynnä vaihtomekkoja ja kenkiä. Olimme tilanneet Menoa DMC:ltä valmiin paketin kuljetuksineen, huoneistoineen ja retkikohteineen. Nautimme aamucavat ja saavuimme yhden maissa kauniiseen Rondaan.

Asuntomme oli kaunis kuin karamelli ja ylellinen, sillä jokaiselle oli oma huone ja mikä tärkeintä, myös kylppäreitä oli myös riittävästi naisporukalle. Katolla oli vielä terassi ja uima-allaskin.

Viinivisiitille

vanhaan luostariin

Ensimmäinen vierailukohteemme viinitila oli rakennettu entiseen luostariin. Viinitila on mielenkiintoinen ja salainen paikka, jonne pääsee vierailulle vain kutsusta.Tarvittava vesi virtasi keskiaikaisesta kallionpurosta ja luostarin kirkon maalaukset oli restauroitu upeaan loistoon. Tilan isäntä, hauska Fabio osoittautui todelliseksi viihdyttäjäksi, joka laittoi itsensä peliin ja isännöi meitä antaumuksella koko vierailun ajan. Tilalla olisi seuraavana iltana Luis Vuittonin juhlat - puhumme itsemme lähes mukaan tuleviin korkeantason kekkereihin.

Fabio oli pakko lopulta jättää hoivaamaan tilan kissoja ja viinitarhoja, ja matkamme jatkui oliiviöljytarhalle. Huristelimme golfautolla ympäri valtavaa oliivitilaa ja opimme siinä samassa oliiviviöljyn ja sen puristamisen saloja. Palasimme viini- ja oliiviöljyostostemme kanssa Rondaan. Nautimme tunnelmallisen illallisen yövalaistuksessa hohtavan rokon reunalla. Hiljaisella yösillalla saimme napsittua kuvia muistojen albumiin.Vietimme vielä pitkää iltaa viehättävässä asunnossamme. Siemailimme viinejä, soitimme salsaa ja Kaija Koota.

Seuraava aamu alkoi juhlallisesti cava-aamiaisella paikallisessa kuppilassa. Sen jälkee käyskentelimme kaikessa rauhassa Rondan tunnelmallisilla kaduilla ja shoppailimme koruja ja huiveja. Tyttöjen reissuun huipennukseksi kuului vielä ennen lähtöä maittava lounas, niin ikään rotkon reunalla ja kylmää paikallista roseviiniä siemaillen.

Kuljettaja nouti meidät sovitusti ja rennon leppoisalla otteellaan luotsasi meidän aikamoisen sumun läpi turvallisesti alas vuoristosta Fuengirolaan. Eikä meillä niin kiire ollut, ettei olisi ehtinyt tehdä välipysähdystä idylliseen andalucialaiseen kylään.Reissun saldona poltin olkapääni, koska en tajunnut, että olimme noin 800 metrin korkeudessa, jossa aurinko on petollisempaa kuin alhaalla merenrannassa. Olkapäiden kirvelyä paremmin muistan kuitenkin kauniin kesäpäivän rakkaiden ystävieni kanssa Andaluciassa, Rondassa.

MARJUKKA

Kysy lisää matkapaketeistamme Mialta